Imatge o vídeo destacat
Espai Obert

La campanya Espai Obert Incorpora Bizum per fer aportacions

L’Espai Obert per a persones sense llar a Bellvitge – Gornal està més a prop de ser una realitat. Aquesta setmana s’ha incorporat a La Vinya una nova modalitat per a fer donatius: a través de Bizum, al número 07224.

A través de l’aplicatiu de la banca en línia, l’apartat de Bizum permet “Donar a ONG”. És en aquesta secció on, introduint el número indicat, es poden fer aportacions a la campanya.

El finançament de l’Espai Obert va en bona marxa i ja es troba a tocar del 50% de l’objectiu marcat. Més d’una trentena de donants ja han fet les seves aportacions, que serviran per a finançar la reforma dels locals que acolliran un espai de baixa exigència perquè les persones en situació de carrer puguin tenir un lloc amable i d’acollida.

Que les persones en situació de sense llar puguin rentar la roba, dutxar-se, carregar el telèfon mòbil o rebre cures mèdiques són algunes de les finalitats i motivacions que porten a la Fundació La Vinya a impulsar aquest nou projecte.

L'últim recompte realitzat a l’Hospitalet de Llobregat, la nit del 19 de maig de 2021 va resultar que com a mínim hi havia 92 persones que sobreviuen vivint al ras o en vehicles. Des d’aleshores, hem comprovat que aquest número es va incrementant notablement.

L’equip de carrer de la Fundació La Vinya vol oferir una solució a una de les demandes més elementals que sovint expressen les persones que acompanyem. Poder gaudir d’un espai segur, conversar una estona amb algú i on tenir cura de la seva higiene personal.

Hem de tenir sempre present que aquestes persones tenen drets fonamentals que la nostra societat està ignorant i vulnerant. Aquesta qüestió cal posar-la en relleu, deixar de “normalitzar” el sensellarisme i exigir respostes dignes.

Fes la teva aportació per fer possible l'Espai Obert!