#paremelcop

Ajuda’ns a mantenir-nos al seu costat

aconseguits de

Donants

Falten


Fes el teu donatiu

Estem al seu costat.
I volem mantenir-nos al seu costat. Ajuda’ns. Ajuda’ls.


La Fundació La Vinya neix com una entitat oberta, als barris i a la ciutat, i com un espai per fer experiència de solidaritat en favor de les persones de Bellvitge i Gornal de l’Hospitalet, amb una opció preferencial per les més desfavorides.
Aquestes setmanes d’estat d’alarma constatem com les persones vulnerables són les que més colpeja la crisi de la CoVid-19. Malgrat l’afectació de la malaltia i el patiment que causa afecta a tota la societat per igual, els recursos, tant per afrontar la malaltia com per superar la crisi econòmica són asimètrics. A Bellvitge i Gornal ens trobem amb famílies amb pocs recursos socioculturals i econòmics, que encara no s’han recuperat de la crisi del 2008 per complet però que han d’assumir ja la pèrdua de la feina i la incertesa del futur dels seus fills. A aquesta situació endèmica hem de sumar-hi més famílies per a les que cada dia empitjora la seva situació i han de recórrer a serveis d’assistència social que mai havien conegut abans. 

Què fem?

La Fundació La Vinya és una entitat d’acció social, promoguda per les comunitats parroquials de Bellvitge i Gornal des de l’any 2008. 

Tenim l’encàrrec de poder estimar i servir millor les persones amb més dificultats dels barris. La nostra Missió és la d’acollir, atendre i acompanyar infants, joves i adults, preferentment de Bellvitge-Gornal –amb especial atenció a les més desafavorides– en el seu camí cap una vida lliure i digna.

Realitzem accions educatives, solidàries i de denúncia amb esperit de servei voluntari.

L’objectiu és transformar la realitat social dels nostres barris, participant així de l’esperança d’un món més just

Com ho fem?

Des que va començar l’estat d’alarma ens adaptem a una nova metodologia per tal de continuar desenvolupant la nostra missió al costat de les persones més vulnerables, que són la nostra raó de ser. 

Durant les sis primeres setmanes de confinament: 

 • Banc d’aliments: hem atès un total de 1400 persones, el que significa un 55% més que al mateix període de l’any 2019. 
 • Infància: fem el seguiment de 156 infants, adolescents i les seves famílies per tal de conèixer la seva situació i proporcionar o acompanyar-los cap a recursos adients. 
  • Cobertura de necessitats bàsiques (aliments) a través de beques.
  • Proporcionem material escolar (llibretes, bolis i retoladors) perquè puguin fer tasques de l’escola sense el dispositiu electrònic.
  • Acompanyament i ajuda a les tasques escolars.
  • Centralització del nombre de famílies amb dificultats de connectivitat (punts de connexió i dispositius) i gestions associades.
  • 1 repte setmanal publicat a les xarxes socials per facilitar activitats familiars
 • Gent gran en situació de vulnerabilitat: seguiment a 110 persones, que significa més de 240 trucades + contacte permanent via whatsapp. 
 • Acompanyament de persones recloses: 45 cartes enviades + contactes amb les famílies
 • Atenció social: més de 80 trucades amb demandes diverses que s’han atès i derivat als nostres serveis o a d’altres.

Vols ajudar-nos?

La millor manera d’ajudar-nos ara és fent una aportació econòmica, bé des d’aquesta mateixa pàgina web (amb servidor segur) o amb una transferència bancària al compte de l’entitat: ES26 2100 3051 2422 0016 5186 (La Caixa)

Moltes gràcies per acompanyar-nos a la missió!

Què farem amb els diners?

Destinarem els diners aconseguits a tres grans prioritats:

 • Reforçar el Banc d’Aliments per poder donar resposta a l’increment de demandes que estem rebent.
 • Reforçar l’atenció telefònica per tal d’orientar ia tendre a totes aquelles persones que ens contacten demanant ajuda.
 • Mantenir l’acompanyament i seguiment individual d’infants, adolescents i les seves famílies, així com de la gent gran que ja estem realitzant.

Altres qüestions

Saps que pots desgravar el teu donatiu?

De cada 4 euros donats te’n tornaran 3

Et recordem que els primers 150 € donats (en el conjunt de donatius realitzats com a contribuent dins l’any fiscal) desgraven un 75%*.

A més a més, tot el que donis a partir de 150 € desgrava un 30%, o un 35% si en els dos períodes impositius immediats anteriors has realitzat donacions a la Fundació La Vinya per import igual o superior, en cadascun d’ells, al de l’exercici anterior.

(*) Excepte País Basc i Navarra.

Vols saber més sobre la Fundació La Vinya?

Si vols conèixer el detall de la nostra acció social pots escriure’ns un email a comunicacio@fundaciolavinya.org 

També pots mantenir-te al dia de les nostres activitats subscrivint-te al nostre butlletí, on informem de tota la nostra intervenció.