Imatge o vídeo destacat
Red Mimbre a La Vinya

Acollim la Red Mimbre

Les entitats que formen part de la Red Mimbre, xarxa d’entitats jesuïtes dedicades a la infància i la joventut, han tingut la seva trobada anual del 23 al 25 de març. Enguany, La Vinya ha estat l’entitat d’acollida que educadores i educadors d’arreu de l’Estat han pogut conèixer entre espais de treball.

Al llarg de tres dies, el XXIè encontre de la Red Mimbre, de la qual en formem part, ha treballat l’entorn segur, metodologies innovadores amb la infància i la dimensió comunitària. El document ‘Educar para participar’, editat el 2022 per la xarxa, ha estat una de les guies de treball que han centrat l’estudi de les persones participants. Aquesta proposta pràctica i metodològica repassa els fonaments que ens mouen a educar per a la participació i, des d’un vessant pràctica, com fer-ho.

La trobada va comptar amb un temps de descoberta de La Vinya i dels barris de Bellvitge i el Gornal. A través d’una cursa d’orientació, que va començar a l’ermita, els participants distribuïts per grups van anar descobrint emplaçaments emblemàtics dels barris a la vegada que s’internaven en la seva història i context.

La Red Mimbre aplega 7 fundacions en 6 ciutats diferents de tot l’Estat que impulsen activitat de defensa i promoció dels drets de la infància des d’un enfocament de prevenció i acompanyament.