Imatge o vídeo destacat
Formació acollida

Nous equips de primera acollida

Al llarg de la primera quinzena de febrer han tingut lloc les formacions dels nous equips d’acollida, de manera coordinada entre la Fundació La Vinya i les tres parròquies de Bellvitge i el Gornal.

Fins a trenta persones han participat de les tres formacions -que han tingut lloc l’1, el 8 i el 15 d’aquest mes- liderades per voluntàries de l’entitat que porten mesos treballant en el sentit i pràctica de l’acollida a la Fundació. Al llarg de les tres sessions s’ha plantejat quin és el sentit de l’acollida i com es duu a terme.

La formació ha comptat amb una part organitzativa en què s’ha compartit com s’estructuren la Fundació i les parròquies, quins serveis i espais s’ofereixen i quines són les formes per accedir-hi. Una informació bàsica per tal de poder orientar a tota aquella persona que busqui una referència. També s’ha compartit, com a part imprescindible per una primera acollida, quins són els recursos que hi ha als nostres barris i a la ciutat. Un pas fonamental per fer una bona acollida: saber què oferim i quines necessitats s’estan atenent ja des d’altres instàncies.

Al llarg del mes de febrer es començaran a posar en marxa els equips d’acollida a cada parròquia.