Imatge o vídeo destacat
Voluntariat de Portes Obertes de la Fundació La Vinya

El projecte ‘Portes Obertes’ cerca voluntàries per poder atendre i visitar persones internes en el seu període de solitud i aïllament

Fa més de vint anys que la Fundació La Vinya s’apropa als centres penitenciaris de Catalunya per oferir un acompanyament individualitzat a les veïnes dels barris de Bellvitge i Gornal, de l’Hospitalet de Llobregat, que s’hi troben internes. El projecte s’anomena ‘Portes Obertes’ i, actualment compta amb vuit persones voluntàries, que s’encarreguen de treballar en xarxa per donar suport a les recluses.

Actualment, des de La Vinya, estan duent a terme una cerca de voluntariat per incorporar-se a l’equip de ‘Portes Obertes’. Les voluntàries realitzen la tasca en grups de dues persones, per tal de desenvolupar funcions d’observació i de coneixença de la interna en qüestió.

Cada parella de voluntàries es distribueix entre diferents centres penitenciaris, Brians 1, Brians 2 i Quatre Camins, entre altres. Les visites es poden dur a terme en diversos intervals de temps, adaptant-se a la possibilitat d’horaris de les voluntàries: un cop per setmana, un cop cada quinze dies o una vegada al mes.

Un dels objectius del projecte és compensar aquesta part més punitiva i disciplinària de les presons i anunciar les alternatives de rehabilitació a la població civil i a les administracions.