Imatge o vídeo destacat
Dues participants de La Vinya en l'activitat intergeneracional

Aquest mes hem viscut les dues sessions del taller "Converses i reminiscència"

Aquest mes de maig hem viscut dues sessions molt intenses en el marc de les activitats intergeneracionals. Els alumnes de CAI de 2n del Joan XXIII (auxiliars d'infermeria) han tirat aquesta activitat d'APS (acció que barreja el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors) juntament amb grups de Gent Gran de diferents projectes de la Fundació La Vinya. 

Aquestes dues sessions, enmarcades en les pràctiques dels estudiants, s'han desenvolupant en parelles o grups de tres i l'objectiu era interactuar amb persones de l'entorn, amb molta experiència, per compartir lliçons de vida. En la primera sessió, el grup de Gent Gran rebia preguntes dels estudiants per adquirir més coneixement, i ells els hi explicaven les seves experiències. Una de les funcions de futur per part d'aquests estudiants serà saber escoltar, i aquesta va ser una activitat ideal. 

En la segona sessió, després de les històries explicades en la primera, el grup d'estudiants ha fet diversos regals als seus "companys d'activitat". Consistia en un retorn en forma de present per l'experiència explicada. Algunes d'aquestes experiències les feia retornar al passat, a la joventut i a les seves passions, com escriure, voltar pel mar o la naturalesa. 

Aquesta activitat ha ajudat a tots dos grups a tenir més coneixement de persones de generacions diferents i poder-ho incorporar en les seves vides quotidianes, unes experiències que seran molt útils als futurs auxiliars d'infermeria de l'escola Joan XXIII de cara al seu futur laboral. En total, es van reunir 22 estudiants i una vintena de membres dels projectes de Gent Gran.