Imatge o vídeo destacat
1r Recompte L'H

92 persones dormen al carrer a l’Hospitalet de Llobregat, segons el primer recompte de ciutat

A l’Hospitalet de Llobregat 92 persones dormen al carrer, 62 al ras i 30 en cotxes, furgonetes o camions. Aquest és el resultat del primer recompte de persones en situació de sensellar, organitzat conjuntament per les comunitats parroquials de la ciutat, Creu Roja, Càritas Barcelona i la Fundació La Vinya.

El recompte ha mostrat que hi ha persones dormint el carrer a tots els barris de l’Hospitalet de Llobregat. En concret 17 ho fan al Districte I (Centre, Sanfeliu i Sant Josep), 19 al Districte II (La Torrassa i Collblanc), 16 al Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud), 12 al Districte IV (La Florida i Les Planes), 15 al Districte V (Can Serra i Pubilla Cases) i 13 al Districte VI (El Gornal I Bellvitge).

A aquesta xifra s’hi afegeixen evidències que 14 persones dormen en automòbils estacionats a la via pública i una cinquantena més ho fan a l’alberg municipal per a persones sense sostre.

El primer recompte de l’Hospitalet s’ha iniciat a les 23.30 hores del dijous 19 de maig. Durant més de dues hores, 170 voluntaris i voluntàries han recorregut tots els carrers del municipi per deixar constància del nombre exacte de ciutadans que dormen al carrer.

Per als representants del grup motor del recompte, es tracta “d’una fita històrica que es perseguia des de fa anys”. Els impulsors afirmen que aquesta acció “permet posar a l’agenda municipal què cal fer per millorar les condicions de vida d’aquestes persones”, i enfortir així les accions que ja es duen a terme des de les entitats convocants.

Les entitats organitzadores han assegurat que seguiran treballant per millorar la vida de les persones sense llar a l’Hospitalet i que es garanteixin els drets de tots els habitants de la ciutat. Un repte que consideren essencial afrontar conjuntament entre l’administració i la societat civil.