Imatge o vídeo destacat
Històries de carta, una nova activitat intergeneracional de la Fundació La Vinya.

"Històries de carta"

12 monitores dels esplais comencen una relació per carta amb persones grans del barri. “Històries de carta” és una nova activitat intergeneracional que té per objectiu crear lligams de relació entre joves i grans. A més d’iniciar una amistat, aquesta activitat promou el treball d’aspectes cognitius en la gent gran, que ha vist com el confinament domiciliari i la soledat no desitjada ha fet empitjorar greument la seva qualitat de vida.

Per Puri Roca, responsable de l’àmbit de Persones Adultes, “feia molt de temps que es veia la necessitat d’oferir espais de relació entre generacions”. Després de veure la gran afectació psicològica i cognitiva que ha tingut molta gent gran des de l’inici de la pandèmia, l’equip tècnic ha valorat que una activitat d’aquest tipus podia ser de gran ajuda.

A través de dues sessions formatives, l’equip ha explicat a les monitores voluntàries “com influeix la soledat no desitjada a la gent gran, les restriccions i la situació de pandèmia així com el benefici d’escriure cartes, més enllà d’iniciar una amistat”.

Les persones grans que participaran en el projecte han rebut amb alegria la proposta. “S’han sentit protagonistes”, diu Roca, i assenyala que moltes persones volen compartir les seves experiències de vida amb les més joves.

Per la responsable de l’àmbit de Persones Adultes, llegir i escriure cartes pot tenir un efecte molt beneficiós per a la gent gran activant el seu cervell, exercitant la memòria i expressant les emocions.