Imatge o vídeo destacat
Un dels grups de voluntaris i voluntàries del recompte

Fem el primer recompte de persones sense llar a Bellvitge i el Gornal

37 persones dormen als carrers de gran part de la zona sud de l’Hospitalet de Llobregat i hi ha indicis que 17 persones més també ho fan. Aquest és el resultat del recompte organitzat per la Fundació La Vinya el vespre de dijous 18 de març. Un equip de 35 voluntaris i voluntàries ha recorregut els carrers de Bellvitge, el Gornal, el polígon industrial Pedrosa, la zona de la Fira, Plaça Europa i els polígons industrials de la zona Centre.

Xavi Loza, director de la Fundació La Vinya, remarca que “es tracta de veïns i veïnes dels nostres barris, amb els mateixos drets que la resta de la ciutadania però en una situació d’extrema vulnerabilitat”. “És una realitat que ens preocupa i que volem transformar”, afirma.

Al llarg de dues hores i mitja de recompte, els equips de voluntàries i voluntaris han pogut observar 37 persones dormint al ras, en cotxes i furgonetes, 15 de les quals en barraques o locals ocupats. També han trobat indicis de 17 persones més, en espais amb matalassos, roba o menjar. El recompte mostra que 54 persones podrien estar dormint al carrer en els 5,5 km2 recorreguts.

Aquest recompte és un pas més en la tasca que un grup de voluntaris de la Fundació La Vinya porta duent a terme des de fa dos anys. “En aquest temps hem conegut i fet llaços amb persones que viuen als carrers del nostre barri”, afirmen els voluntaris. “L’horitzó és que ningú dormi al carrer. És una qüestió de justícia social, no d’assistencialisme”, expliquen.

El primer recompte, organitzat per la Fundació La Vinya, serveix també com a assaig per al recompte de persones sense llar a tota la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, que es durà a terme el proper mes de maig, organitzat conjuntament amb altres entitats locals.