Imatge o vídeo destacat
Com afecta el confinament a la gent gran de Bellvitge?

Com afecta el confinament a la gent gran de Bellvitge?

Els dies previs a les festes de Nadal, les treballadores de l’àmbit d’adults de la Fundació La Vinya van visitar a les seves llars a les desenes de persones grans que s’atenen als diferents projectes. Porta a porta, van anar deixant detallets per a cada una d'elles i van constatar que el confinament està passant una factura important a la gent gran. Si bé poden sortir als carrers del barri, moltes limiten al màxim les seves sortides per por i passen gran part de la setmana recloses a casa seva.

Les treballadores han constatat que els habituals problemes de salut s’han vist agreujats per la manca de contactes socials i de moviment físic. Però no només això. Els problemes del dia a dia, els familiars o l’estat de salut mental de les persones grans dels nostres barris han tingut una afectació ben important. No és el mateix afrontar les dificultats quotidianes gaudint d’unes relacions de carn i ossos que del contacte telefònic que, tot i que és molt important, no pot omplir el buit de qualitat i de temps que representa el contacte social.

Conscients que limitar els contactes socials és el millor element per fer front a la pandèmia, ens preocupa la situació de moltes persones grans que, a més, tenen la barrera arquitectònica d’un grapat d’esglaons entre el seu replà i l’ascensor.