Imatge o vídeo destacat
Mesa de trabajo

Què escolto? Què veig? El treball

“No hi ha feina”, “la cosa està molt malament” o “ara treballo més i cobro menys” són algunes de les expressions que els voluntaris i voluntàries de La Vinya escolten en el seu dia a dia en els barris de Bellvitge i Gornal.

La crisi econòmica i social ha transformat el mercat de treball de manera que, cada vegada més, tenir feina no significa arribar a final de mes. Així, aquestes situacions ens porten a veure com augmenten les situacions de “depressió, desànim, tensió…” que generen més problemes.

Paral·lelament, tot i que hi ha persones que ja pràcticament “han renunciat a trobar un lloc de feina”, les que continuen cercant-ne es troben amb moltes dificultats de conciliació, obligant a la resta de la família a fer un esforç suplementari per a mantenir l’equilibri familiar.