Imatge o vídeo destacat
2n recompte

163 persones dormen al carrer a l’Hospitalet de Llobregat, segons el segon recompte de ciutat

A l’Hospitalet de Llobregat 163 persones dormen al carrer, 71 persones més que fa dos anys. Aquest és el resultat del segon recompte de persones en situació de sensellar, organitzat conjuntament per les comunitats parroquials de la ciutat, Càritas Barcelona i la Fundació La Vinya.

El recompte ha mostrat que hi ha persones dormint el carrer a pràcticament tots els barris de l’Hospitalet de Llobregat. En concret 20 ho fan al barri Centre, 22 a Sanfeliu, 13 a Sant Josep, 5 a La Torrassa, 9 a Collblanc, 19 a Santa Eulàlia, 10 a Gran Via Sud i la Plaça Europa, 6 a La Florida, 10 a Les Planes, 19 a Pubilla Cases, 17 a Bellvitge i 13 al Gornal.

El segon recompte de l’Hospitalet s’ha iniciat a les 22.00 hores del dimarts 30 de maig. Durant pràcticament tres hores, 145 voluntaris i voluntàries han recorregut tots els carrers del municipi per deixar constància del nombre exacte de ciutadans que dormen al carrer.

Per als portaveus de les entitats impulsores les dades són “molt preocupants” i mostren “una tendència que no ens pot deixar de braços creuats. A l’Hospitalet cada vegada hi ha més persones dormint al carrer i calen mitjans per facilitar que aquests veïns i veïnes tinguin una vida digna”.

Valoren positivament l’alta participació del voluntariat i consideren que el segon recompte “marca una tendència important a la ciutat: volem un l’Hospitalet on ningú hagi de dormir al carrer”.

Les entitats organitzadores han assegurat que seguiran treballant per millorar la vida de les persones sense llar a l’Hospitalet i que es garanteixin els drets de tots els habitants de la ciutat. Insten també al govern local que prendrà possessió en les properes setmanes a aplicar polítiques socials per pal·liar aquesta greu situació a la ciutat.