Imatge o vídeo destacat
Espai Obert

La Fundació La Vinya impulsa un ‘Espai Obert’ per a persones sense llar a Bellvitge i Gornal

Un ‘Espai Obert’ per a persones sense llar on puguin passar una estona, dutxar-se i rentar la roba. Aquesta és la nova iniciativa que impulsa la Fundació La Vinya després de temps d’acompanyament a persones en situació de carrer als barris de Bellvitge i Gornal de l’Hospitalet de Llobregat.

Per aconseguir-ho, l’entitat ha iniciat una campanya de micromecenatge a la seva pàgina web. “Volem obtenir una part del finançament per fer les dutxes i reformar el nou espai comunitari”, explica Maria Labernia, directora de l’entitat. L’objectiu econòmic fixat és de 5.500€ i els donatius es podran fer des del dia 24 de febrer fins a inicis del mes d’abril.

La necessitat més important de les persones en situació de sense llar és tenir un habitatge. “El que podem aportar, d’acord a les necessitats que ha detectat l’equip de carrer, és una dutxa, un espai per rentar i recollir roba”, destaca Kiko Segura, president de la Fundació La Vinya i voluntari del projecte. Per a Segura aquesta iniciativa vol ser “un espai on estar còmodes, acollits i segurs. Un lloc amable on també es podrà prendre un cafè o jugar a les cartes, i per aquelles persones que ho vulguin -i que no ho estiguin fent- iniciar una relació d’acompanyament”.

La Fundació La Vinya va ser una de les entitats impulsores del primer recompte de persones sense llar, que es va dur a terme el maig del 2021. Una acció que va comptabilitzar més de 90 persones dormint al ras als carrers de l’Hospitalet de Llobregat, evidenciant la magnitud d’aquesta injustícia a la ciutat.

Podeu trobar més informació al web: https://www.fundaciolavinya.org/espaiobert